Shopping

Panama är denna världsdels största frihandelsområde viket innebär att det finns om Shopping till mycket låga priser. Här finner man ett flertal stora shoppinggallerior, av amerikanskt snitt och storlek, där man kan finna allt man kan önska sig. Sportartiklar, kläder, hemelektronik och andra märkesprodukter med priser så lågt som till en tredjedel av vad de kostar här hemma.

I Panama finner man även många vackra traditionella konstföremål som bland annat sniderier, korgar och andra hantverk. Om man är intresserad av vackra hantverk finner man dessa till bra priser på någon av Panamas marknader, som till exempel Artesania eller marknaden i Panama Viejo.

För den som intresserar sig för ädelstenar kan man finna bland annat smaragder och safirer från grannländerna Columbia och Brasilien. Det finns gott om butiker och priserna ligger på ungefär en tredjedel mot vad det kostar hemma. Tänk på att välja etablerade och seriösa butiker, du finner dessa på Calle Ricardo Arias, då det finns en del som säljer förfalskningar.

Shopping i Panama City

Shopping i huvudstaden är en upplevelse som erbjuder allt från moderna köpcentrum med internationella varumärken till charmiga marknader där du kan hitta lokala hantverk och souvenirer. Här är en guide till shopping i Panama City:

1. Multiplaza Pacific Mall: Detta är ett av de mest exklusiva köpcentrumen i Panama City och erbjuder ett brett utbud av butiker som säljer internationella och lokala varumärken. Här hittar du allt från kläder och skor till smycken och elektronik. Det finns även flera restauranger och kaféer där du kan koppla av efter en lång dag med shopping.

2. Albrook Mall: Albrook Mall är det största köpcentret i Panama City och är känt för sina över 700 butiker. Det är ett bra ställe att hitta kläder, skor, elektronik och mycket mer till överkomliga priser. Du kan också besöka Albrook Terminal, som ligger i närheten och erbjuder ett stort urval av souvenirbutiker.

3. Casco Viejo (Gamla stan): För en mer unik shoppingupplevelse, besök Casco Viejo. Här hittar du boutiquebutiker som säljer lokala hantverk, konst och smycken. Det är också en bra plats att köpa traditionella panamanska kläder och souvenirer. Utforska de pittoreska gränderna och njut av den historiska atmosfären.

4. Avenida Central: Avenida Central är en populär shoppinggata i Panama City, särskilt för lokalbefolkningen. Du hittar många små butiker som säljer kläder, skor, smycken och kosmetika till rimliga priser. Det är en utmärkt plats att uppleva stadens vardagsliv och få en smak av lokal shoppingkultur.

5. Mercado de Mariscos (Fiskmarknaden): För färsk mat och lokala delikatesser är Mercado de Mariscos ett måste. Här kan du köpa färsk fisk och skaldjur, inklusive den berömda panamanska cevichen. Det finns också en del marknadsstånd som säljer souvenirer och hantverk.

6. Reprosa (Panama Hat Museum and Factory): Om du är intresserad av att köpa den berömda panamahatten, besök Reprosa, som också fungerar som ett museum och en fabrik. Här kan du se hur dessa ikoniska hattar tillverkas och köpa en genuin panamahatt.

7. MultiCentro: MultiCentro är ett annat populärt köpcentrum i Panama City, känt för sina modebutiker och livliga atmosfär. Det finns också ett kasino och flera restauranger för att komplettera din shoppingupplevelse.

8. Zona Libre de Colón (Colón Free Trade Zone): Om du är ute efter att göra skattefri shopping på elektronik, kläder, smycken och kosmetika, överväg en resa till Colón Free Trade Zone, som ligger cirka en timmes bilresa från Panama City. Här kan du hitta rabatterade priser på internationella varumärken.

När du handlar i Panama City, se till att förhandla om priserna på marknaderna och vara uppmärksam på din plånbok och värdesaker för att undvika ficktjuvar. Det kan vara bra att hitta en reseplånbok att ha med sig. Oavsett om du letar efter mode, souvenirer eller lokal konst och hantverk, finns det många shoppingmöjligheter att utforska i denna livliga huvudstad.

Fakta om Panama
Huvudstad: Panama City
Språk: Spanska
Invånare: c:a 3,2 miljoner
Valuta: USD, 1 Dollar = 100 Cent
Booking.com